Varumärken

Medela


Medela är det enda företaget som utvecklar amningsprodukter baserade på forskning i samarbete med världens främsta amningsexperter. Medela är fast beslutna att marknadsföra fördelarna med bröstmjölk och uppmuntra till längre amningsperioder. Genom sitt omfattande sortiment av produkter erbjuder Medela realistiska lösningar för ammande kvinnor som hjälper dem att lösa eventuella problem under den första amningstiden och att hantera amningen på längre sikt.

Esska


Esska har en lång och stolt tradition när det gäller tillverkning av babyartiklar. Företaget har funnits sedan år 1904 och från början av 1950-talet har Esska med egen produktion kunnat erbjuda nappar, diflaskor och andra babyprodukter till miljontals svenska barn. Produktutveckling tillsammans med ett gediget säkerhetstänkande löper genom hela Esskas verksamhet. Idag tillhör Esska en av de större aktörerna på den svenska marknaden inom babyprodukter som sugnappar, diflaskor, dinappar, haklappar och drickmuggar. Alla Esskas produkter är BPA-fria och innehåller inga giftiga ämnen. De fina färgerna är livsmedelsgodkända.

Rätt Start


RättStart grundades 1988 och är en svensk producent av barn- och babyprodukter. I sortimentet finns t ex babyleksaker, sängkläder, bestick, tallrikar och muggar. Företaget har licens att tillverka produkter med Elsa Beskow, Mumin, Bamse m fl. Produkterna är fria från BPA, ftalater och PVC. RättStart för ett aktivt säkerhetsarbete och alla produkter uppfyller eller överträffar gällande säkerhetsnormer. Produktutveckling och design sker i Sverige i samarbete med föräldrar, svenska designers och fackfolk inom pedagogik och barnhälsovård.

MAM


Grunden för MAM:s verksamhet är en gedigen erfarenhet av barns behov och välbefinnande. Tyngdpunkten ligger på att utveckla och marknadsföra babyprodukter av högsta kvalitet. Stor vikt läggs också vid samarbete med specialister inom berörda medicinska områden; t ex läkare, barnmorskor och tandläkare. MAM är idag en av de ledande tillverkarna av babyprodukter i världen inom nappar och matning. Samtliga MAM-produkter är BPA-fria.

Weleda


Sedan 1921 har Weleda tillverkat hudvårdsprodukter och antroposofisk medicin av biodynamiska och ekologiska ingredienser. Idag är Weleda världsledande inom antroposofisk medicin och pionjär och marknadsledande inom naturlig ekologisk hudvård. Weledas rena växtextrakt och ingredienser skördas över hela världen, antingen i egna trädgårdar eller genom långsiktiga samarbeten med odlare. I Weledas stora sortiment finns produkter för hela familjen, allt från hudvård till babyn till kropps-, ansikts-, hud- och munvård för vuxna.

AddBaby


AddBaby startades i Sverige 2007 av småbarnsföräldrar. Den första produkten Bananskalet, som togs fram för att förhindra att bananen blir mosad i väskan, blev en försäljningssuccé och lade grunden till AddBabys nuvarande sortiment som idag innehåller ett trettiotal eftertraktade produkter. Fokus ligger på att utveckla produkter med en enkel och ren design som med smarta funktioner hjälper barnfamiljer i deras vardag. En stor del av tillverkningen sker i Sverige.

Happy Socks


Happy Socks föddes i en vision att förändra en vardaglig nödvändighet till ett färgstarkt designföremål och en vilja att sprida glädje. Happy Socks strävar efter att hålla en hög kvalitet både när det gäller hantverk och kreativitet. Happy Socks erbjuder ett stort utbud av färgglada strumpor och underkläder i unika färger och mönster för kvinnor, män och barn. Idag säljs strumporna i fler än 70 länder och på alla kontinenter.

Renässans


Renässans är ett varumärke inom Midsona-koncernen som är ett av de ledande företagen i Norden inom hälsa och välbefinnande. Renässans produkter är baserade på naturlig koksaltlösning och har utvecklats i nära samarbete med läkare och annan medicinsk expertis sedan 1987. Renässans förebygger och lindrar nästäppa utan biverkningar, bl a i samband med förkylning, graviditetsnästäppa och nässpraysberoende. Renässans Näsdroppar är skonsam för nässlemhinnan och rekommenderas med fördel till spädbarn.

Pumpkin Baby


SWEDEN Concepts AB har ett registrerat varumärke, Kid’s Concept, som står bakom babysortimentet i serien Pumpkin Baby. Företaget arbetar med i huvudsak inredningsprodukter och detaljer till barnrum. Kid’s Concept blev årets företagare i Borås 2014. Pumpkin Baby-serien kännetecknas av mjuka former och fantasifulla mönster tillsammans med mjuka färger.

FILUALdesign


FILUALdesign är ett svenskt företag som startades år 2015 av en småbarnsmamma. Den första produkten, napphållaren i band, blev fort en populär produkt med sitt lite roligare utseende. Sedan har FILUALdesign växt och utökat sortimentet med exempelvis unika babynest med tillhörande amningskuddar, sovormar, filtar och napphållare i fler utföranden.

Idomin


Cederroth ett företag med ett stort antal produkter inom hygien, hälsa, sårvård, hushåll och första hjälpen. Inom varje produktkategori har företaget ett antal mycket framgångsrika varumärken och inom hygienkategorin finns salvan Idomin för olika typer av hudbesvär.  Cederroth är ett av få företag inom branschen som verkar från idé och forskning till färdig produkt.

Sanicare


Sanicare är sedan 1990 en ledande leverantör av hjälpmedelsprodukter på den nordiska marknaden. Sanicare erbjuder ett omfattande sortiment av form- och funktionsriktiga hjälpmedel som underlättar människors dagliga liv och bidrar till en ökad livskvalitet. Bland produktområden kan nämnas Inkontinens, Sitta, ligga och komfort samt Bad, hygien och kroppsvård.

Libero


Liberos blöjor tillverkas av SCA som är ett globalt företag som utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. SCA har tillverkat Liberoblöjor i 50 år. Även om blöjorna har förändrats grundligt under den tiden har strävan alltid varit densamma: att ge ditt barn en blöja som är så skön och funktionell som möjligt. Alla Liberos blöjor genomgår hårda kvalitetskontroller och tuff testning innan de säljs i butikerna.

Braun


Braun, dotterbolag till Procter & Gamble, är ett elektronikföretag med huvudkontor i Tyskland. Braun utvecklar och tillverkar en rad olika produkter inom hemelektronik. Braun är kanske mest förknippat med sina elektriska rakapparater där man är en av de ledande tillverkarna men är även verksam inom områden som skönhetsprodukter, hälsa, köksapparater och strykjärn.

Bepanthen


Bayer HealthCare är en ledande utvecklare, producent och marknadsförare av innovativa behandlingar som förebygger, behandlar och diagnosticerar sjukdomar. Bland de receptfria läkemedel i produktportföljen finns salvan Bepanthen som är speciellt lämpad för spädbarnsvård. Salvan kan också smörjas in på bröstvårtorna efter amning. Andra användningsområden är som mjukgörare vid hud och torra läppar samt vid lindrig solsveda.

Playgro


Familjeföretaget Playgro grundades 1992 i Australien och finns i dagsläget i över 90 länder världen över. Babyprodukterna från Playgro är gjorda av kvalitet och kreativt utvecklade för att tillgodose utvecklingsbehoven hos det växande barnet. Babyprodukterna är pedagogiska, roliga och fina för att aktivera och stimulera barnets olika sinnen.

Attends


Attends har 30 års erfarenhet från inkontinensmarknaden och jobbar aktivt för att hitta bra lösningar för inkontinens genom att leverera pålitliga produkter som erbjuder effektiv torrhet och komfort för god hudvård. Attends är Sverigebaserat och säljer och marknadsför inkontinenshjälpmedel i hela Europa. Attends arbetar tätt ihop med vårdpersonal och mot ledande organisationer inom inkontinensmarknaden

Otri-Baby


Otri-Baby Metoden i form av saltvattenlösning och nässug hjälper till att lindra små bebisars och barns nästippa effektivt och skonsamt. Otri-Babys produkter tillverkas och distribueras av Novartis, ett ledande läkemedelsföretag inom områden som hjärt- och kärlsjukdomar, allergi- och lungsjukdomar, hudsjukdomar, förkylning mm.

Babylove


Babylove är ett av det australiensiska företaget Nursery Elegance varumärken. Babylove utgörs av ett brett produktsortiment som består av alltifrån barnvagnar och bilstolar till skötbäddar. Föräldrar prioriterar sitt barns säkerhet och ska känna sig trygga när de väljer Babyloves produkter. Alla produkter går igenom noggranna tester och möter dagens säkerhetskrav.

Kungh


Det privatägda företaget K Ungh – kungen av våtservetter – är en modern och effektiv tillverkare av våtservetter för personhygien, rengöring och desinfektion. Produkterna är godkända av miljöorganisationen SVANEN och Bra Miljöval. Företaget grundades på 1980-talet och har sedan dess expanderat och är idag en stor aktör på den svenska marknaden.

Abena


Abena är en familjeägd koncern med produktion, huvudkontor och centrallager i Danmark. Abena erbjuder ett brett sortiment av förbrukningsartiklar inom produktgrupperna; plastpåsar/säckar, sopställ/avfallskorgar, hygienpapper/skyddsdukar, rengöring, hudvård/tvättlappar, bordsdukning, servering/catering, handskar, personligt skydd samt barnblöjor, inkontinensskydd och andra vårdinriktade artiklar.